skip to Main Content
Eduquem en valors que fan persones.

L’educació en valors és fonamental per a la bona convivència i la construcció de la nostra pròpia personalitat. Aprenem i convivim per promoure la felicitat dels nostres alumnes

Acció Tutorial, Creixement Personal i Familiar

Acompanyem les persones per tal que creixin en totes les seves dimensions.

Som una escola acollidora i propera i ens preocupa no sols l’educació dels nostres alumnes sinó també les emocions i la seva evolució personal. Volem que els nens i nenes vinguin a l’escola contents, per aprendre, descobrir, compartir, apassionar-se i a formar-se com a persones lliures i autònomes que sàpiguen conviure en comunitat i tinguin iniciativa per transformar el món i fer-lo més just i sostenible.

  • Seguiment individualitzat de l’alumne  amb  entrevistes  personals, seguiment  acadèmic, relació  i  comunicació diària amb el tutor/a.
  • A la llar, a Infantil i Primària el tutor rep els alumnes. Aquesta estona permet una entrada relaxada i en la millor disposició d’ànim per iniciar la feina del dia.
  • A Secundària, Batxillerat i FP cada matí, el tutor/a es troba amb els alumnes.
  • Relació molt propera amb les famílies a través del projecte compartit. Considerem fonamental per a l’èxit educatiu el triangle afectiu (alumne – família – escola)

L’Escola i les famílies es comprometem a desenvolupar un projecte compartit amb la finalitat de millorar la comunicació, augmentar la implicació educativa i la participació i ajudar a millorar l’estil de vida de les persones i les famílies compartint espais de creixement personal i valors.

  • Treball del lema de la campanya escolar de l’any, dels valors establerts per a cada curs i de les campanyes específiques des de les tutories.
  • Treball de les dimensions interior, emocional i social en totes les etapes en diferents moments de l’horari lectiu setmanal.

Aprenem la importància de ser DELEGATS

Iniciem a P5 la primera part d’aquest projecte que finalitza a 4t Primària. En aquesta fase treballem amb els delegats de cada curs (cada any se n’escullen de nous) com presentar la candidatura i quines són les qualitats i funcions principals que ha d’assolir la figura del delegat.

En la segona part, que va des de 5è de Primària fins a Batxillerat i FP, fem una formació impartida per l’Escola Pia de Catalunya, als delegats que han sortit escollits (que en aquesta fase seran delegats durant 2 cursos). Què és la democràcia participativa i de quines maneres s’aplica, com gestionar el lideratge, fer reunions productives i conservar l’actitud de neutralitat, juntament amb les maneres com es gestionen les situacions de conflicte a l’aula, en són temes principals.

Potenciem els grups MOU-TE

És l’espai idoni per compartir preguntes, inquietuds i el procés de creixement personal. És lloc ideal per posar en marxa projectes comuns, realitzar sortides, trobar moments d’interiorització, temps per fer voluntariat, per compartir i per celebrar. Els grups Mou-te estan formats per nois i noies de la mateixa edat acompanyats per monitors. Des de primària, fins a secundària i en les edats de batxillerat, formació professional i nivells posteriors, els grups tenen continuïtat de manera que, en moments vitals clau, serveixen com a punt de referència i de suport. Els grups Mou-te ens trobem cada setmana, a l’escola i fora d’horari escolar. Durant l’any organitzem activitats extraordinàries: convivència durant un cap de setmana, petites excursions, rutes, acampades, camps de treball, accions de voluntariat, conferències, celebracions…

Eduquem per tenir criteri. Compromís

Foment del voluntariat.

Es convida els alumnes i les famílies a la participació activa en diferents projectes i campanyes solidàries, tant a l’escola com al barri i a la ciutat.

Esdeveniments d’alt valor per l’escola

DENIP

Fa més de 15 anys que celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau DENIP cada 30 de gener. L’esdeveniment commemora l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi i l’hem convertit en un projecte d’escola en el qual col·laborem activament totes les etapes, des de P3 fins a Batxillerat.
Cada any busquem un fil conductor que ens aporti coneixements per treballar la Pau des de diferents àmbits tenint sempre molt present l’essència de l’esdeveniment.

Celebració de Sant Josep Calassanç

És la celebració que fem en commemoració del patró de la nostra escola. La treballem en totes les etapes organitzant activitats diverses relacionades amb conèixer la figura i l’obra del fundador de l’Escola Pia.

“El servei més gran és l’Educació” és una de les cites que més identifiquen Sant Josep Calassanç, que va treballar sempre al costat dels infants per a promoure el seu dret a l’educació, sense fer diferències socials.

Commemoració del Dia de la UNESCO

Com a escola adherida, des de fa més de 15 anys, a la Xarxa Escoles UNESCO, al llarg del curs realitzem diferents activitats relacionades amb “la cultura de la Pau i la solidaritat”. El dia 16 de novembre commemorem el Dia de la UNESCO amb un esdeveniment solidari que té com a fita l’elaboració d’origamis de paper.

Aplec MOU-TE

Trobada anual de tots els qui formen part de la iniciativa Mou-te de l’Escola Pia de Catalunya: nens i nenes, joves, pares, monitors, mestres i famílies senceres.

Participació en campanyes solidàries

L’Escola participa en activitats solidàries lligades al projecte pedagògic, tant a dintre de l’Escola com al barri i ciutat.

Pastoral

Grups de confirmació (ESO):

Seguint el camí iniciat fa uns cursos, l’escola ofereix uns grups de preparació per als nois i noies que vulguin lliurement preparar-se per rebre la confirmació. La preparació es fa en dos cursos, amb una vintena de trobades cada curs, un dia a la setmana de 8 a 9 del matí.

Grup obert de pares i mares

Obert a qui s’interessi per aprofundir la formació personal en aspectes relacionats amb la fe cristiana.

Es fa el segon dimarts de mes, de 9 a 10 del vespre.

Píndoles formatives

Modalitat de trobades, formació, diàleg, començades el curs passat. Es fan a l’escola, a la tarda, en horari que els alumnes són a l’escola. Sessions d’entre una i dues hores, amb temes diversos: creixement personal, professional, temes educatius… 

Cafè amb lletres

Club de lectura per a pares i mares, que llegeixen el mateix llibre i es troben per comentar-lo. Així, al gust de la lectura individual s’hi afegeix la riquesa del compartir, per enriquir l’experiència lectora. Al mateix temps, és un espai de trobament amb altres persones, més enllà de la lectura.

El segon dijous de mes.

Eucaristia Familiar

Hi convidem les famílies i al personal  de la nostra escola, però és una celebració oberta a tothom que es reuneix cada segon diumenge de cada mes, a les 12.

Back To Top