93.803.27.00 / 636.489.727 Plaça Castells, 10 (Igualada) CONTACTES

Comencem un nou curs i ho fem amb novetats, amb nous docents, amb nous projectes, amb il·lusions renovades que tindrem el temps per anar-les presentant en aquest inici de curs i amb un lema que ens acompanyarà durant tot el curs escolar: Camins per Aprendre. Ho diem en plural, perquè n’hi ha molts, de camins, tants com persones, ja que cada persona que tractem és un camí per aprendre. A l’escola i a casa estem tan habituats a veure com el nen/a, noi/a aprèn, que ens pot passar desapercebut el caràcter prodigiós que revesteix aquell fet.

Amb el pas del temps anem descobrint la varietat infinita dels camins per aprendre. Uns ens resulten avinents i fàcils de veure, plaents i agraïts. Altres, en canvi, se’ns fan sovint incomprensibles, com les peces d’un trencadís abans d’ajuntar-se sembla impossible que puguin esdevenir una cosa harmònica i artística. Quin repte, mantenir-nos expectants, testimonis dels aprenentatges dels nostres fills i alumnes: dels acadèmics: els de la vida personal, de la manera de ser peculiar, de l’adultesa que es va construint. No perdre mai la confiança que d’aquell garbuix d’experiències adolescents i de la primera joventut en sortirà el fruit d’un aprenentatge sòlid i durador: una nova personalitat ben quallada.

Segur que necessitem, com pensava Josep Calassanç, una gran paciència per acompanyar els processos d’aprendre. La paciència és la qualitat pedagògica per excel·lència, basada en la confiança i alimentada per l’amor. La tríada màgica que l’inventor de l’Escola Pia vol com a proposta de creixement per a nosaltres, els adults, pares i mares, educadors i tot el personal de l’escola. No aprenem també cada dia i així creixem? Pobres de nosaltres si no ho féssim! De seguida quedaríem endarrerits, perquè la vida no s’atura mai.

Així, veient com aprenen ells, fent-los costat en tot el que puguem, de rebot aprenem també nosaltres. És la nostra gran oportunitat. Que bé si, durant tot al curs, compartim camins, petits i grans, alumnes, pares i professors, per aprendre tots junts!

Aquest curs celebrarem, a la tardor, el desè aniversari de la reforma del Santuari de la Pietat i la inauguració, el 22 d’octubre, del Camí de Calassanç. Bé, tot plegat farà que tinguem molt bon curs, ple d’aprenentatges de tota mena, ric en saviesa i ple de goig.

Salutacions.

X